Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Specialpedagogik

"I morgon ska jag vara normal"

2017-06-14 22:13 #0 av: Loris M

Jag har skrivit tidigare vid flera tillfällen att lärare generellt har dåliga kunskaper om hur de ska bemöta barn med NPF. Bl.a. gjorde Karolinska institutet en undersökning  för två år sedan som visade att bara 6% av lärarna tycker att de har tillräckliga kunskaper för att veta hur de ska bemöta dessa barn. Alarmerande låga siffror så klart.

I den här korta videon (ca 15 min.) får ni träffa flera ungdomar med autism, ADHD, asperger .... som berättar om sin skolgång och vad som fungerade och vad som inte fungerade. Alla har dåliga erfarenheter av skolan och de pratar om okunskap, oförståelse, orättvisor, men några av dem även om lärare som med enkla medel gjorde skillnad. Värt att lägga ner 15 min och se filmen. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-06-15 11:39 #1 av: Niklas

Väldigt bra.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2017-06-15 19:06 #2 av: Chilinöt

Jättebra video. Mycket tänkvärt. Känns oroväckande att det finns så många som har det så illa i skolan, men även skönt att höra att det finns de vuxna som vill förstå och hjälpa utifrån deras förmåga. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.