Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Skola och förskoleklass

Läxar upp elever på toaletten

2017-10-14 11:23 #0 av: Loris M

Det här var en kul idé tycker jag. Tummen upp för alla roliga, kreativa och annorlunda lärare. Tummen upp

"En dag när gymnasieläraren Amanda Gustafsson, 30, besökte en av elevernas toaletter på Gymnasieskolan Futurum i Stockholm fick hon syn på ett stort klotter på väggen: ”demons on the wal thell me who the bAdeSt bitch Are”

I stället för att sudda ut det bestämde hon sig för att testa något helt nytt. I sann läraranda skrev hon och satte upp små lappar där hon rättat klottret.

– När jag såg klottret kände jag: ”Oj, vad dåligt stavat det var här”. Men det går också att göra sådana saker lite roligare, så då beslöt jag mig för att skriva små lappar och rätta texten i stället, säger Amanda Gustafsson till Skolvärlden.

På lapparna anmärker hon på hur orden egentligen ska stavas och bland annat skriver hon:

”Apapap! Inte blanda stora och små bokstäver” Och baddest stavas med 2 D!”

Innan hon gick in på nästa lektion gjorde Amanda Gustafsson en liten film med rättstavningslapparna och la ut på Instagram, och det togs emot väl."

http://skolvarlden.se/artiklar/har-rattar-hon-eleverna-pa-toaletten-0?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=friday_1350

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-10-14 11:26 #1 av: Loris M

Sedan tänker jag att det här indirekt förebygger mobbning. När elever vet att lärare engagerar sig även utanför klassrummet och har ögonen på dem så kanske det har effekt på hur de behandlar andra, vad de säger och gör. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-10-14 11:48 #2 av: Magi-cat

Mycket bra! PustarTummen upp

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2017-10-16 17:07 #3 av: Thiah

Vilkem rolig idé. :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2017-10-17 16:49 #4 av: [NeferNefer]

GapskrattarHeja!!

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.