Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Förskolan utsattes för hatbrott

2017-11-06 21:39 #0 av: Loris M

De fristående förskolan som utsattes för ett hatbrott för några veckor sedan har nu ändrat sina rutiner för att personalen ska känna sig tryggare. 

"Det har varit två tunga veckor för personalen och föräldrar på förskolan Sinbad i Fornhöjden. För två veckor sedan utsattes den fristående förskolan för hatfullt klotter på fasaden. Ett fönster hade även krossats av en stor sten som landade på golvet i barnens vilorum.

Förskolan, som har en muslimsk profil, öppnade 2014. Sedan starten har skolan fått fönster krossade vid tre tillfällen. Det här var dock första gången som det kom med ett budskap. Personalen har mått dåligt efter händelsen, berättar Osman Adem som ansvarar över verksamheten.

– De blev omtumlade och skraja. De känner sig otrygga. Vi har haft massor av samtal. Bland annat om att det nu snart är vinter och att det blir mörkt tidigt, hur ska man göra när man ska gå hem? säger han.

Förskolan har nu infört nya rutiner. Nu stänger man en timme tidigare och personalen som lämnar förskolan sist gör det i sällskap av en förälder."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/personalen-kanner-sig-otrygga-stanger-inte-forskolan-ensamma

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-11-07 07:17 #1 av: [NeferNefer]

GråterVad är det för människor som gör såna hemska saker?

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.