Skola och förskoleklass

Dessa ord får lågstadieelever höra på rasten

2017-11-16 18:36 #0 av: Loris M

Barnen berättar vilka ord de använder och hör på rasten Vilar huvudet i handen.... (bl.a. fuck you fittunge)

"P4 Sörmland har rapporterat om att kränkande ord som könsord och svordomar används frekvent även på lågstadiets skolgårdar. I P4 Sörmlands satsning Din Röst berättar mamman Hanna Ilvespakka från Vagnhärad att barn redan i förskoleklass använder grova ord på rasterna - en bild som elever i årskurs tre på Fornbyskolan i Vagnhärad här bekräftar."

2017-11-17 15:52 #1 av: Magi-cat

Förskräckt

Vad ska man göra åt det`?

Hjärta "It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness, that is life". (Cpt Picard)

2017-11-17 16:07 #2 av: Loris M

#1 Prata med barnen om det antar jag. Men det är så svårt idag att kontrollera alla informationskanaler som barnen får tillgång till. Det är inte som förr när skolan, grannar och kompisar var de som hade inflytande. Nu har hela världen flyttat in i barnens rum när de är ständigt uppkopplade.

2017-11-17 16:12 #3 av: Magi-cat

#2 Det är ju just det...Det verkar ibland som ett hopplöst uppdrag.Oberörd

2017-11-17 17:48 #4 av: NeferNefer

Usch ... sånt här gör mig så olustig och illamående. Gråter