Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Lockar med friskvård och kortare arbetsvecka

2017-12-08 08:23 #0 av: Loris M

En förskola i Göteborg som haft svårt att rekrytera lockar nu förskollärare med en 35-timmars arbetsvecka och 5 timmar i friskvård. 

"– Det är brist på förskollärare i hela Göteborg i dag. För att bli attraktiv måste man tänka lite utanför boxen, säger förskolechefen Farid Dashti. Han gjorde just det. Tänkte utanför boxen, ansökte om pengar från stadens statligt finansierade arbetstidsprojekt och förverkligar nu sin idé om en bättre hälsa för personalen på förskolan. Arbetstiden kortas under 2018 från 40 timmar i veckan till 35. Och fem av arbetstimmarna får användas till hälsofrämjande och livsstilsförändrande aktiviteter. Som till exempel meditation, mindfulness eller promenader.

– Personalen ska kunna träna både kroppen och själen, så att de orkar med sitt arbete och mår bra.

Är det bättre att konkurrera med god hälsa än med höga löner?

– Man kan inte bara ha lönen som morot. Jag har ju själv varit förskollärare och vet hur viktigt det är att kunna få komma hem och känna sig glad i stället för att bara däcka direkt i soffan.

Tidslockbetet har gett bra resultat: 45 förskollärare har sökt de tre lediga tjänsterna.."

http://lararnastidning.se/forskollarare-lockas-med-betald-friskvard-och-kortare-arbetsvecka/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-12-08 08:25 #1 av: Loris M

Håller med förskolechefen ang. löner. Högre löner är inte alltid lösningen. Det hjälper inte att man tjänar bra när man är så slut efter jobbet att man inte orkar med något på sin fritid. 

Återhämtning är viktig.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-12-10 03:31 #2 av: Milkshake

Håller också med. Bra initiativ!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.