Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Forskning

Bra att vara ute mycket

2018-01-17 08:52 #0 av: Magi-cat

Det var väl det jag trodde; Det är bra att vistas mycket ute i naturen! Glad

"Forskare har gjort flera olika undersökningar som gäller allt från empati, styrka och snabbhet till balans och koncentrationsförmåga. Resultaten pekar i samma riktning.

- Resultaten är entydiga när det gäller motorik och koncentrationsförmåga. Barn som vistas på en naturrik gård är bättre i allt, säger professor Patrik Grahn vid Sveriges Lantbruksuniversitet."

Artikeln är skriven i Finland, så ni kommer att möta ord som "dagis" och "barnträdgårdslärare". Annars är allt väldigt lika.

Odling av snor låter intressant. Skrattar

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/01/17/dagisbarn-som-ar-ute-mycket-ar-battre-i-test

Hjärta "Den här gången ska Hypatia försvaras."

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2018-01-17 09:17 #1 av: Fridaaaa

Tror utemiljöer gör mycket <3 
När vi bebis kommer, kommer h*n få vara ute mycket :D

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.