Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Närvaro i förskolan digitaliseras

2018-01-24 06:54 #0 av: Loris M

Fr.o.m.  denna vecka har Örebro kommun infört digital närvaro rapportering på alla sina förskolor. Fördelarna är många. Kan ni se några nackdelar? Finns det fler kommuner med ett digitalt system?

"Det nya webbaserade verktyget gör det möjligt för vårdnadshavare att nu kunna registrera barnens schema och frånvaro digitalt, istället för med papper och penna.

– Det innebär att det blir ett mycket enklare sätt att rapportera scheman, när barnet inte kommer, när de är sjuka, när man ska ha semester eller när det är någon annan som skall hämta eller lämna./.../

Förskolläraren Helena Forsberg får numera checka in barnen på en läsplatta när de kommer till förskolan och när de går hem. Hon tycker att det sparar tid för pesonalen.

– I och med att vi har hela förskolan i Ipaden så sparar det tid. För vi kan ju gå in på alla avdelningar och se vilka som kommer tidigt och vilka som går sent. På det sättet sparar det tid och mycket pappersarbete, säger hon."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/narvarorapporteringen-i-forskolan-digitaliseras

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-01-25 11:41 #1 av: Thiah

Jag vet att vissa kommuner använder det här men min kommun, som är stor, anser det för dyrt. Det är speciella telefoner som används här.

Problemet blir när systemet krånglar och personalen inte kan regga eleverna. Även att bära med sig en telefon att ringa i och en att regga barn i har upplevts lite jobbigt.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.