Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Naturvetenskap och teknik

Naturvetenskap och teknik - arbetsmaterial

2018-02-13 19:50 #0 av: Loris M

Skolverket har många olika moduler för skolan och för de olika ämnena, men nu finns det flera moduler även för förskolan. Det är alltså ett färdigt arbetsmaterial som utvecklats av forskare som ska gå att använda steg för steg i arbetslaget när ni exempelvis har era planeringsmöten. 

Här har forskaren Cecilia Axell utformat en modul om hur ni kan arbeta med teknik på ett språkutvecklande sätt och med utgångspunkt i barnlitteraturen. 

https://larportalen.skolverket.se/#/modul/7-teknik/F%C3%B6rskola/031-natur-teknik-o-sprakutveckling/del_03/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-02-13 19:51 #1 av: Loris M

Och i den här modulen har forskaren Sofie Arjeljung utvecklat ett arbetsmaterial om naturvetenskap i förskolan.

"I den här delen presenteras ny forskning om att använda verb i utforskandet av naturvetenskap och teknik. Kan verben visa att naturvetenskap innehåller rörelser, processer och språk? "

https://larportalen.skolverket.se/#/modul/7-teknik/F%C3%B6rskola/031-natur-teknik-o-sprakutveckling/del_01/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-02-13 20:08 #2 av: Loris M

Och en till om naturvetenskap:

https://larportalen.skolverket.se/#/modul/7-teknik/F%C3%B6rskola/031-natur-teknik-o-sprakutveckling/del_02/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.