Specialpedagogik

Nytt nummer av Lika värde, språkstörning tema

2018-03-03 07:57 #0 av: Loris M

Jag vet att jag tjatar lite på er om SPSM men de är verkligen riktigt bra och en resurs som många i förskolan ofta glömmer bort eller inte ens känner till. De ger ut tidningen Lika värde fyra gånger per år och nu har  ett nytt nummer kommit där temat är språkstörning.

"Språket ger oss identitet, gemenskap och delaktighet. Hur möter man då barn och elever med språkstörning? Fokusera på vad eleven kan, visualisera undervisningen, se till att verksamheten har kompetens och prova en sak i taget, är några goda råd i årets första nummer av Specialpedagogiska skolmyndighetens tidning Lika värde."

Och via länken nedan kommer ni direkt till tidningen:

2018-03-03 08:07 #1 av: Loris M

Om innehållet:

"Svea går på Sörböleskolan i Skellefteå. Hon arbetar med samma sak som klasskamraterna men på sin nivå. Det går bra eftersom alla i arbetslaget har gedigen yrkeskompetens och är öppna för nya arbetssätt. /.../ Karin Sedaghat Tellner är logoped på Hällsboskolan i Stockholm, en skola för elever med grav språkstörning. I en intervju berättar hon om hur hon arbetar för att skapa förståelse kring språkstörning. I en annan intervju ger logopeden Anna Strömberg några råd till skolor som vill bli bra på att möta elever med språkstörning.

Utöver temaartiklarna finns också en artikel om förskolan Lillgården i Östersund som satsat på att göra sin utemiljö tillgänglig och en intervju med forskaren Mona Holmkvist om den stora satsningen på forskarskolan Special Education for Teachers Educators."