Samhällsdebatt

Stoppa massinflyttningen till Stockholm!

2018-05-08 07:20 #0 av: Loris M

"Stoppa massinflyttningen till Stockholm

Vi måste omgående sätta stop för den oansvariga inflyttningspolitiken från landsbygen till Stockholm. Stockholm kan inte ensamt ta ansvar för alla landsändar som inte klarar av att ta hand om sina invånare själva. Vi i Alternativ Stockholm (AS) vill minska inflyttningen till Stockholm från landsbygden med nittio procent. Vi menar att det är bättre att stödja den krisdrabbade landsbygden i närområdet. Den oansvariga massinflyttningen från ladsbygden har lett till att det numera råder en stor bostadsbrist och hög arbetslöshet i Stockholmsområdet. Vi menar att det är bättre att ta hand om de Stockholmare som redan bor i Stockholm än att ständigt fylla på med nya landsortsbor som det varken finns arbete eller bostäder till. Denna oansvariga massinflyttningspolitik har även lett till att Stockholms skolor och sjukhus går på knäna. Med en ansvarfull inflyttningspolitik skulle vi kunna göra de nödvändiga satsningarna inom tex Stockholms äldreomsorg. Vi i Alternativ Stockholm (AS) är djup oroade över att Stockholms unika särart är hotad. Av denna anledning föreslår vi att knätofsar och nyckelharpor förbjuds på allmän plats då de är en invasiv kulturyttring som inte har en naturlig anknytning till Stockholm. Vidare är vi för ett repatrieringsprogram där utomsockens skall få hjälp att flytta hem till sina egna kommuner och landsändar.
Alternativ Stockholm partiet för verkliga Stockholmare. Vi ger röst åt alla urstockholmare som alltför länge knutit näven i fickan.
Alternativ Stockholm (AS) ett landsbygdskritiskt parti.

(OBS satir) Det är alltid obehagligt att vara den som upplevs som ett problem. Perspektivförskjutningen gör att texten går att använda som ett intressant diskussionsunderlag"

Texten är skriven av Gabriel Angel Guiance i Facebook-gruppen "Lärare mot rasism".

2018-05-08 07:31 #1 av: Magi-cat

Gapskrattar

Den var bra!

2018-05-08 07:46 #2 av: Loris M

Visst är den bra. Skrattar

Tänker också att det blir tydligt vilka termer som används och upprepas som ett mantra i medier och i debatten för att argumentera emot "den oansvariga flyktingpolitiken". Samma ord som till slut fastnar och stora massor börjar tro. Farligt och effektivt sätt att hjärntvätta människor.

"... vi är djupt oroade.."

"oansvarig ...politik"

"Hjälpa dem på plats...  "

".. de går på knäna"

".. vi måste hjälpa de våra först.."

".. det finns inga jobb, bostäder..."

o.s.v.

2018-05-08 08:55 #3 av: landsbygdsbo

pekar på ett skämtsamt vis på problemet.

För Stockholms del så kommer de flesta till ett arbete och någon form av eget boende.

Om det vore så väl för den grupp som texten parodierar. De kommer inte till egna bostäder och egna jobb. De kommer och låter/tvingar myndigheterna att hålla dem med boende, försörjning.

De senaste 5 årenFunderar har det väl kommit ca 300 000.  Hur många av dem försörjer sig själva, betalar själva för eget boende idag ?