Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
IKT och digitalt lärande

Alla skolböcker finns i datorn

2018-06-03 08:02 #0 av: Loris M

På en skola i Helsingborg har elever inga skolböcker, allt finns i deras datorer. Alla böcker läses digitalt och alla prov och uppgifter görs digitalt. Elever verkar mest positiva men en del tycker att matte kan vara svår, att räkna i datorn.

"De använder sig av ett verktyg som heter Classroom. I olika "rum" online finns de olika ämnena samlade. Där läggs allting de behöver inom varje ämne upp. De tycker att det är väldigt smart, för om man är sjuk eller ledig är det lättare att hänga med. Lär­arna lägger också upp sina föreläsningar så att man kan kolla på dem efteråt.

– Om vi till exempel ska ha SO kan man gå in och titta, så ser man en planering över exakt vad vi ska göra på lektionen, säger Linn./.../ 

Lärarna har efterhand blivit positiva till digitaliseringen. – Det här är framtiden. Allt kommer vara digitalt och skolan måste hänga med. Eleverna har bättre koll på sina grejer nu och kan lättare hämta ikapp, säger Marie-Louise Ekberg som är ­mattelärare på skolan. 

Hon får medhåll av läraren Eva Svensson som tycker att digital undervisning är mer rättvis."

https://www.svd.se/skolan-dar-alla-har-fri-skarmtid

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-06-04 07:53 #1 av: Niklas

Svårast är det nog för lärarna som inte har fötts in i det.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-06-04 07:59 #2 av: Loris M

#1 Det tror jag med. Sedan finns det en övertro hos ledningen att alla kan datorer och vet hur de ska användas och att lärare fixar det här på egen hand utan fortbildning. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.