Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Misshandel på förskolor

2018-07-03 12:32 #0 av: [NeferNefer]

Chockerande, och uselt skött av förskolan: 

https://www.expressen.se/kvallsposten/linnea-1-blev-slagen-pa-forskolan-ingen-sa-nagot/

Samma hände ett av mina barn och det ledde också till byte av förskola för vår del. Ingen berättade för mig vad som hände (flera gånger, dessutom!), utan jag fick se det först en gång när jag kom dit och misshandeln pågick (medan personal stod en meter bort och inte rörde ett finger)! Sen var bemötandet från förskolechefen rent ut sagt uselt. När jag frågade om hur de skulle hantera de våldsamma äldre pojkarna blev jag utskälld, "Man ska inte peka ut enskilda barn" sa chefen ilsket till mig och därmed var samtalet över för hens del. Jag pekade inte ut någon, allt jag ville veta var om de hade en handlingsplan för att se till att de inte slog fler små barn ... Och tydligen kunde hen inte anmäla det hända vidare heller, för det fanns ingen "rubrik" som passade till ärendet. 

Nu har det gått några år och mitt barn mår bra. Hen är trygg och glad. Tack och lov. Hoppas allt går bra för lilla Linnea också, och hoppas inga fler barn behöver bli slagna på förskolan där de ju ska vara trygga och väl omhändertagna.

Självklart vet jag att det händer att barn slåss, men för det första är det minsta personalen kan göra att vara öppna med det när det har hänt, för det andra måste de verkligen se till så inte större barn misshandlar mindre barn! Och om det ändå händer (allt kan hända) så har föräldrarna rätt att få veta det. Inte genom att läsa i tidningarna, utan från personalen.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-07-03 13:00 #1 av: Loris M

Dåligt hanterat av pedagoger, både i ditt barns fall Nefer och i lilla Linneas. Självklart ska föräldrar informeras. Både föräldrar till det utsatta barnet och föräldrar till barnen som slagits. 

Vi dokumenterade alltid alla olyckor även mindre allvarliga än i det här fallet. Vi skrev ett så kallt tillbudsrapport som sedan lämnades vidare till kommunen för arkivering. Händer det ex. många olyckor och ofta på någon förskola var de ju tvungna att gör en utredning och komma åt problemet. I många fall kan det handla om underbemanning. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-07-03 13:01 #2 av: [NeferNefer]

Jättebra, det är så det ska vara. BlommaHjärta

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.