Samhällsdebatt

Inför valet 2018 - skolpolitik

2018-08-14 19:29 #0 av: Loris M

Jag har funderat på att starta en tråd med allt som har med skolpolitik och valet att göra men ser nu att Skolporten bevakar alla nyheter och forskning inför valet och allt som de olika partierna uttalar sig om som är utbildningsrelaterat. Ni behöver bara gå in via länken nedan för att ta del av alla nyheter och artiklar. Dessa uppdateras hela tiden.

Länka gärna till artiklar som ni hittar också!

2018-08-25 09:06 #1 av: Loris M

Kan man vara politisk engagerad och ändå jobba som en opartisk lärare?

Åtta lärare berättar om varför de engagerar sig politiskt och varför just deras parti är bästa för skolan.

2018-08-25 09:07 #2 av: Loris M

Och en statsvetare som pekar på risker med politiskt aktiva lärare:

"Statsvetaren Jenny Madestam tycker att det är bra när man som lärare visar ett politiskt engagemang, men hon varnar samtidigt för att det finns risker.

– Vi vet ju alla att skolelever är påverkningsbara, och det är både en fara och en tillgång. Har man möjligheten som lärare att lyfta fram vikten av att vara engagerad i demokratin, och kan göra det utan att göra reklam för ett särskilt parti, så ska man göra det. Det är viktigt att vara engagerad som lärare, säger Jenny Madestam.

Sedan handlar det om att göra det på ett opartiskt och oberoende vis, menar hon.

– Det är den svenska tjänstemannakåren duktig på, men det finns också fall då man gått över gränsen och där man ser en möjlighet i att ragga unga över till ens sida. "