Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Samhällsdebatt

Inför valet 2018 - skolpolitik

2018-08-14 19:29 #0 av: Loris M

Jag har funderat på att starta en tråd med allt som har med skolpolitik och valet att göra men ser nu att Skolporten bevakar alla nyheter och forskning inför valet och allt som de olika partierna uttalar sig om som är utbildningsrelaterat. Ni behöver bara gå in via länken nedan för att ta del av alla nyheter och artiklar. Dessa uppdateras hela tiden.

https://www.skolporten.se/fokus/val-2018/

Länka gärna till artiklar som ni hittar också!

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-08-25 09:06 #1 av: Loris M

Kan man vara politisk engagerad och ändå jobba som en opartisk lärare? 

Åtta lärare berättar om varför de engagerar sig politiskt och varför just deras parti är bästa för skolan.

http://skolvarlden.se/artiklar/lararna-som-ar-politiker-darfor-har-mitt-parti-bast-skolan

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-08-25 09:07 #2 av: Loris M

Och en statsvetare som pekar på risker med politiskt aktiva lärare:

"Statsvetaren Jenny Madestam tycker att det är bra när man som lärare visar ett politiskt engagemang, men hon varnar samtidigt för att det finns risker. 

– Vi vet ju alla att skolelever är påverkningsbara, och det är både en fara och en tillgång. Har man möjligheten som lärare att lyfta fram vikten av att vara engagerad i demokratin, och kan göra det utan att göra reklam för ett särskilt parti, så ska man göra det. Det är viktigt att vara engagerad som lärare, säger Jenny Madestam.

Sedan handlar det om att göra det på ett opartiskt och oberoende vis, menar hon.

– Det är den svenska tjänstemannakåren duktig på, men det finns också fall då man gått över gränsen och där man ser en möjlighet i att ragga unga över till ens sida. "

http://skolvarlden.se/artiklar/jenny-madestam-bra-att-larare-engagerar-sig-politiskt

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.