Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Barns rättigheter, delaktighet och demokrati

Barns integritet skrivs in i läroplanen

2018-09-22 20:02 #0 av: Loris M

En förskola i Torpshammar har arbetat med barns integritet sedan fem år tillbaka och de gläds nu åt att barns integritet skrivs in i läroplanen:

"Personalen på Hammarens förskola i Torpshammar reagerade med glädje när det blev känt att barns integritet i förskolan för första gången nu skrivs in och börjar gälla för alla förskolor i Sverige. Inte bara på de förskolor som själva valt att fokusera på att öka barnens inflytande.

– Jag tycker att det är jättebra. Det är så oerhört viktigt att vi måste stärka barnen i det här så att de får en självkänsla att bestämma över sin egen kropp. Och inte minst att lyssna på andra när de säger nej, säger Kicki Johansson, som är förskolechef."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/barnens-sjalvkansla-grundas-i-forskolan

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-23 18:16 #1 av: Magi-cat

Bra! Tummen upp

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2018-09-25 09:45 #2 av: [NeferNefer]

Tummen uppBlomma

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.