Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Utbildning och studier

Stockholm satsar på barnskötare

2018-09-22 20:09 #0 av: Loris M

"I Stockholms kommun beräknas antalet förskolebarn i åldrarna 1-5 år öka med cirka 9 000 barn fram till år 2026. För att klara av de ökade behoven behöver förskolepersonalen få fler kollegor. Det medför ett totalt rekryteringsbehov av barnskötare inom förskolan på cirka 600-700 barnskötare per år fram till år 2026 – bara i Stockholms stad. Samtidigt visar en ny undersökning från Kommunal att mer än hälften av alla Sveriges kommuner anger att de har brist på utbildade barnskötare.  

Socialdemokraterna och Kommunal som presenterar fyra satsningar på barnskötarna.

  1. Inför kunskapslyft för barnskötare – till år 2022 ska alla barnskötare i Stockholm ha utbildning att arbeta med barn. De som redan är anställda och arbetar som barnskötare men saknar den formella utbildningen ska kunna valideras och läsa den kompletterande utbildningen på arbetstid.
  2. Alla nyutbildade barnskötare ska erbjudas tillsvidareanställning på heltid.Intresset för barn- och fritidsprogrammet samt den kommunala vuxenutbildningen till barnskötare måste öka. Alla nyutbildade ska erbjudas tillsvidareanställning på heltid.
  3. ...... "

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/nu-satsar-vi-pa-barnskotarna-i-stockholm-23724

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-09-23 15:51 #1 av: [NeferNefer]

På tiden! Bara att sätta igång Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.