Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Barns rättigheter, delaktighet och demokrati

Måste hen bli pojke före skolstart?

2018-10-25 06:40 #0 av: Loris M

"Ben går alltid i klänning och strumpbyxor och vill kallas hen eller hon. På förskolan ses Ben som en av tjejerna. Men i födelsebeviset står det pojke. Hur blir det när Ben börjar skolan?"

Källa: Sveriges Radio

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-10-25 07:19 #1 av: Magi-cat

En undran bara: Står det verkligen "P" (eller "F") före namnet på klasslistan?

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-10-25 07:44 #2 av: Sommarek

#1 Jag vet inte om vissa skolor gör så för att namn som kanske inte är bekanta för läraren gör det svårt att veta om det är en flicka eller en pojke?  Men i vilket fall som så borde systemet väl inte vara så stelt att man inte kan tillägga något, om det skulle behövas? (Det där var inte så mycket en fråga till dig som i allmänhet.)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2018-10-25 07:50 #3 av: Magi-cat

#2 Ok, tack för svar, har inte varit med om det bara. Håller med om att systemet inte behöver vara så fixerat!

.

Eftersom alla barn är "elever", inte pojkar/flickor verkar det som en tillbakagång att redan i klasslistan "märka upp" dem. 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-10-25 12:40 #4 av: Sommarek

#3 Precis, jag ser inte varför det ens behöver vara en grej med småbarn. Det är ju inte det viktigaste, precis.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.