Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Skola och förskoleklass

Fidgets yay or nay?

2018-12-14 22:36 #0 av: tlover

Fidgets kan vara ett väldigt bra hjälpmedel för många. Men de kan också missbrukas och om jag förstår det rätt så ogillas dom av endel lärare och kan till och med vara förbjudet i vissa skolor.

Vad tycker ni lärare? Skulle du tillåta en fidget som hjälpmedel eller är dom förbjudna eller något mellanting?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-12-15 09:25 #1 av: Loris M

Bra fråga, tack! 

Jag vet att på mitt barns skola får de inte använda fidgets under lektioner utan bara på raster. Lärare verkar tycka att det är störande. Någon mer förklaring än så har de/vi inte fått. 

Personligen tycker jag att de borde använda dessa om det hjälper barn att koncentrera sig, men jag har inte pratat med några som verkligen har koncentrationssvårigheter så jag vet inte om fidgets är effektiva.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-12-15 09:35 #2 av: tlover

#1 Inte ett barn men de är supereffektiva för mig... bara jag kommer ihåg var jag har den... annars blir det lätt mobilen jag pillar på och då tycker folk jag är ohövlig (och det går inte heller i alla situationer.

edit: galet att det inte är tillåtet då det behövs som mest

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.