Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
IKT och digitalt lärande

Demokrati och källkritik

2019-02-08 14:33 #0 av: Loris M

Skolporten har en ny sida där de samlar nyheter, rapporter, forskning om demokrati och samhällskritik och tipsar lärare om material och lektionshandledningar. 

https://www.skolporten.se/fokus/demokrati-och-kallkritik/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-02-08 14:34 #1 av: Loris M

Bland annat skriver de om detta:

"Unga har svårt att skilja nyheter från reklam. Det visar en ny studie, publicerad av Nordicom vid Göteborgs Universitet. Studien visar att många ungdomar har svårt att identifiera falska eller partiska nyheter på nätet."

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=7145139

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-02-08 14:36 #2 av: Loris M

Om hur en förskola jobbar med digitala verktyg och källkritik:

"När förskolan i sommar får en ny läroplan har det digitala för första gången fått en tydlig roll. På förskolan Myrstacken i Bodbyn är det digitala redan en del av vardagen.

Den nya läroplanen säger att förskolan ska erbjuda alla barn en chans att bekanta sig med det digitala samhället. Barnen ska också redan från början lära sig ett kritiskt förhållningssätt."

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=7133989

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.