Varför är det ofta så att de som jobbar 75% förväntas prestera "extra/mer" under sin arbetstid?
De som jobbar 100% kan t ex få en kort extra rast på fm, "för att de ska orka". De som jobbar 100% ska oftare sitta med på sovvilan på förskolan, för att få lite extra vila själva (utöver sin egen rast), "så att de ska orka". En oskriven "regel".
Och på studiedagar behöver de som jobbar 100% inte skriva upp att de "gjort för lite tid" om studiedagen slutar tidigare än beräknat. Medan de som jobbar deltid bara får skriva upp exakt den tid de gör extra (de bjuds alltså aldrig på någon extra ledig tid).
Varför är det så här????? Och är det verkligen OK...?
De som jobbar t ex 50 eller 75% gör ju ofta det av en anledning. Som att de varit utbrända, är på väg att bli utbrända, kämpar med stress, inte har förmågan att jobba 100% o s v. Ändå ska DE avlasta/underlätta för de som har orken/förmågan att jobba 100%....?????
Vore det inte rimligt att alla gör lika mycket på de - exempelvis 75% - som man är på arbetsplatsen tillsammans...? Och orkar några sedan jobba 25% till så får de ju betalt för det.... (och ska väl rimligtvis inte ha några extra informella förmåner)….????