Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Barns rättigheter, delaktighet och demokrati

Har någon här fått utökad förskoletid?

2019-09-20 14:37 #0 av: tlover

Nu har vi ansökt om utökad tid på förskolan för dottern eftersom hon blir alldeles för understimulerad hemma och eftersom vi jobbar OB båda två så jobbar ofta den ena dag och den andra kväll så hon kan vara så lite som 1h på förskolan på en hel vecka eller 15:30-08:00 vilket är relativt lite tid som hon får stimulans (eftersom hon sover).

Är det någon annan som ansökt om utökad tid? Hur gick det?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-09-20 19:48 #1 av: Loris M

Vi har haft en del föräldrar som haft liknande situation som ni och då har vi tillsammans med föräldrar kommit överens om att barnet skulle vara mer på förskolan utan att blanda in huvudman (kommun). Trots att de enligt kommunens regelverk inte hade rätt till fler timmar. 

Men regelverket kan vara rätt fyrkantigt och tar inte hänsyn till barnens behov utan bara föräldrarnas schema. Det är oftast inte bra för ett barn att komma till förskolan så sporadiskt. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.