Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Utbildning och studier

Hjälp med uppgift

2019-09-21 17:27 #0 av: Jojjo1212

Hej!

Läser till förskollärare och har en uppgift som jag inte riktigt förstår hur man ska tolka. Frågorna lyder såhär:

1. Redogör för centrala utgångspunkter i/för kognitiv teori relation till lek.

2. Redogör för begreppen assimilation och ackommodation.

Min undran är hur man ska tolka "centrala utgångspunkter"? Trodde först de menade centrala begrepp men med tanke på fråga två skulle det vara en upprepning. Kan de mena hur man ser på lek i den kognitiva teorin?

Hoppas ni kan hjälpa mig!

Anmäl
2019-09-21 17:56 #1 av: Loris M

Jag tolkar den första frågan så som du är inne på, att beskriva hur man ser på lek i relation till de centrala begreppen. 

Assimilation och ackommodation är två kanske mest centrala begrepp inom teorin men det finns fler ex. Piagets utvecklingsstadier, hans syn på lärarens roll, på miljö och vilken roll den har... allt detta kan du ta upp under första fråga i relation till leken,  så det behöver inte blir så mycket upprepning.  Sen tror jag inte att det gör något att du kort nämner assimilation och ackommodation också under den första frågan, om du känner att det är nödvändigt för att belysa leken.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-09-21 17:59 #2 av: Loris M

.... "centrala utgångspunkter" inom en teori kan inte tolkas på så många andra sätt än att det är just vad som är centralt inom den teorin, vad de bygger sina resonemang på och då blir det ju centrala begrepp.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-09-22 08:39 #3 av: Jojjo1212

Okej, tack för hjälpen!

Kan jag ta bort inlägget på något vis, nu när det är löst?

Anmäl
2019-09-22 10:22 #4 av: Loris M

Det kan du inte, men det kan jag. Men varför vill du ta bort det? Någon annan kan ha nytta av att läsa det. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-09-22 21:24 #5 av: Loris M

Du är ju anonym och allt, men visst kan jag ta bort det om du av någon anledning önskar det.  

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.