Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Barns rättigheter, delaktighet och demokrati

Julefrid? Inte för alla!

2019-12-25 09:44 #0 av: Loris M

Det här med att supa sig full på julafton som blivit som en tradition hos en del familjer pratar vi sällan om. Barnens högtid, kan förvandlas till en mardröm för många barn. Igår såg jag flera bilder i sociala medier med personer som varit på systembolaget runt om i landet och tagit kort på helt tomma hyllor. 

Läste precis något som en sjuksköterska skrev på Twitter om sin natt på akuten:

- Mamma som försvarar misshandel mot spädbarn med orden: Han blir lite våldsam när han dricker, men det brukar ordna sig. 

- Yngre tonårsson som hittar sin pappa som har suiciderat.

- Barn ca 8 år med buksmärta. Ingen kan hjälpa för pappa är borta och mamma har somnat med flaskan vid sidan om sig. Barnet är hungrigt. Har inte fått mat på 2 dagar, finns bara knäckebröd (och sprit) Ledsen

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-12-25 20:58 #1 av: Magi-cat

Gråter

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.