Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Tygisar på förskola?

2015-09-10 09:06 #0 av: tlover

Får man använda tygisar (tygblöjor) på ens barn på förskolan?

Vi använder ju tygblöjor, och även om hon redan är jätteduktig på att gå på potta vet jag inte om hon kommer att vara blöjfri då vi börjar i förskolan.

Får man ha tygblöjor? När mina yngre kusiner gick på dagis (som det hette då) så gick det men vi ska vara dom enda i kommunen som använder tygblöjor så dte kan ju inte räknas som vanligt.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-09-10 09:39 #1 av: Loris M

Det var en bra fråga! Men under alla år som jag arbetat på förskolan så har ingen någonsin ställt samma fråga, så jag skulle nog säga att det inte är så vanligt. Men eftersom det är ni föräldrar som tar med er egna blöjor så tycker inte jag att det borde vara några problem. Visserligen är det kanske kanske lite mera omständligt än med vanliga blöjor, men det går säkert.

Hoppas att det finns någon här som har erfarenhet av tygblöjor.  

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-09-10 09:40 #2 av: Pialinn

Kan du inte prata med förskolan hur dom ställer sej till tygblöjor?

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2015-09-10 09:50 #3 av: tlover

#2 Det blir det nog så småningom men skulle det bli tvärnej här på sidan kanske vi skulle överväga inskolning först då hon är blöjfri tex.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-09-10 10:45 #4 av: OberonsMatte

Jag har varit på en förskola där det fanns barn med tygblöjor och det funkade fint.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-09-10 10:49 #5 av: tlover

#4 Kul

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-09-17 15:54 #6 av: Magi-cat

Det är nog olika. Men på en förskola jag har sett fungerar det fint med tygblöjning efter att personalen fått en liten introduktion. Har de ingen erfarenhet av tygblöjor själva så kanske de verkar tveksamma i början, men kan ändra sig efter att ha sett hur enkelt det är och hur bra det fungerar. Tummen upp

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl