Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt

Om Förskolan iFokus

Hej och välkommen till Förskolan!

Bild från Pixabay


Sajten Förskolan vänder sig i första hand till alla som arbetar i förskolan. Men även till alla andra som finner det intressant att diskutera pedagogiska frågor. Du kanske är verksam i skolan, är lärar- eller förskollärarstudent eller helt enkelt förälder som vill ha insyn i förskolans verksamhet.

Syftet med sajten är att skapa ett mötesrum där vi kan diskutera pedagogiska frågor och dilemman, ta del av och diskutera ny forskning inom pedagogik och specialpedagogik, dela med oss av våra goda idéer och tankar när det gäller ett verksamhetsperspektiv, diskutera litteratur och lärande inom områden som är relevanta för förskolan, som naturvetenskap, matematik, språk, lek, genus, dokumentation m.m. 

Idén till sajten har vuxit fram ur ett behov att diskutera pedagogik med andra. Något som jag många gånger saknade när jag själv var verksam som förskollärare. Tidsbrist är ett välbekant ord och något som vi på förskolan ofta lyfter fram som ett stort problem. Många skulle vilja och behöva diskutera med sina kollegor för att kunna göra ett ännu bättre jobb med förskolebarn, men tiden finns oftast inte. En sajt som denna gör det möjligt för oss att mötas och diskutera förskolan när vi får en stund över. Inte bara med kollegor på sin arbetsplats utan i hela Sverige. 

Jag är legitimerad förskollärare och specialpedagog från början och har mångårig arbetslivserfarenhet. Mina stora intressen, förskola och specialpedagogik, förenat med min nyfikenhet och en ständig kunskapstörst, fick mig att läsa vidare. Idag arbetar jag som universitetslärare. Hör gärna av dig om du har några funderingar och vänligen läs igenom våra skrivregler innan du börjar skriva i trådarna!

Alla bilder som används på sajten är från Pixabay om ingenting annat uppges.

Hoppas att du kommer att trivas här! Blomma

Mvh 

Sajtvärd Loris M

Värd

Avatar för Loris M

Medarbetare