Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
OT - Diverse

Servera svegansk mat på förskolan?

2015-12-12 20:39 #0 av: VildaVittra

Det vore ju drömmen. Kom in och läs om sveganism på http://svegan.ifokus.se/.

Välkomna!

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-12 20:43 #1 av: Loris M

Lycka till med sajten, den behövs! 

På mina barns förskola serverades färdigstekta pannkakor från Tyskland och kyckling från Thailand, för att ta bara två exempel. Det var billigare, var kommunens argument. Helt vansinnigt. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-12-12 20:47 #2 av: VildaVittra

Tack! Och ja, det är helt vansinnigt. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-12 22:00 #3 av: Stallmima

Lite off topic!!  #1 Hur fasiken kan importerade pannkakor vara billigare med transport till sverige??  Fattar inte  Funderar

Anmäl
2015-12-12 22:05 #4 av: Loris M

#1 Nej, jag fattar inte heller. Vi var några föräldrar som gick ihop och krävde av förskolechefen att berätta var maten kom ifrån (maten var mest halvfabrikat) och vi blev helt chockade när vi efter mycket krångel och protester till slut fick listor med ingredienser och matens ursprung. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-12-13 07:50 #5 av: OberonsMatte

På senare år har det blivit allt viktigare för föräldrar var förskolans mat kommer ifrån, vad den innehåller och hur den produceras. Det är en jättestor skillnad idag jämfört med för 25 år sedan när jag började arbeta i förskolan.

Att man i hög grad väljer ekologiska och närproducerade alternativ är också något som förskolorna själva ofta framhäver.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.