Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Mer tid i förskolan

2016-09-25 13:04 #0 av: Loris M

Vad tycker ni om att slopa 15-timmars regeln? Är det bra att föräldrar får välja hur många timmar barnen får vistas på förskolan när de själva inte jobbar? Ser ni några för- och nackdelar?

"För fem år sen fick alla barn i Botkyrka rätt till 35 timmars förskola i veckan. Tidigare hade barn till arbetslösa, föräldralediga och studerande bara rätt till 15 timmar.

När Stockholm stad för ett tag sen gick ut med att alla barn skulle få heltid i förskolan väcktes oro över att barngrupperna kommer växa. Men så har det inte blivit i Botkyrka. Här har istället antalet barn i grupperna minskat.

– Det är bra. Det har varit bra för att Douglas i iallafall. Han har det mycket roligare i förskolan än vad han har hemma. Jag tycker det är väldigt bra, säger Linda Quezada från Tumba som har sin son i förskolan.

Föräldralediga Linda sitter på en plastmatta på öppna förskolan i Storvreten medan sju månader gamla Elvira hasar sig runt bland leksakerna. Lindas son Douglas är på förskolan. Och där brukar han vara sju timmar om dagen. Det är alldeles lagom tycker Linda Quezada."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6520895

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-09-25 13:06 #1 av: Fridaaaa

Kluven

Innebär ju förmodligen större barngrupper, och är redan förstora barngrupper och för lite personal.

Jag tycker den ska vara kvar :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-09-25 13:25 #2 av: Swadika

Även jag är kluven.

Kanske hade fungerat att slopa eller lägga till fler timmar när barnen är lite äldre, typ (3)4-5, och har mer nytta av förskolan än barn som är 1-3 Glad

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl
2016-09-25 13:28 #3 av: Fridaaaa

#2 Ja det hade också varit alternativ
Men då behövs även där kraftig förändring med personal och barngrupper, tror ej det kommer ske på l¨ång tid :(

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2016-09-25 13:46 #4 av: Swadika

#3 Tror inte det heller 

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 
“Once you cared about a person, it was impossible to be logical about them anymore.”

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.