Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Arbetsmiljö

Uppfinningen som hjälper dig hålla kolla på barnen

2017-11-06 21:30 #0 av: Loris M

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här uppfinningen. FunderarBehövs den tycker ni?

"Mumtaz Gibbo vet av erfarenhet hur svårt det kan vara att ha koll på små barn när man går med dem i trafiken. Nu har han tagit fram en speciell väst som ska hjälpa förskolepersonal att hålla koll på barnen.

I dag finns det arbetsbyxor med öglor i där det går att hänga saker i längs sidorna på byxorna. Det var dessa byxor Mumtaz Gibbo hade i åtanke när han kom på idén till sin specialväst för barn.

Han har använt sig av en vanlig reflexväst som han sytt in och gjort öglor på, en på varje sida. I öglorna är det sedan tänkt att man sätter i ett rep, med eller utan karbinhake."

https://www.jnytt.se/article/uppfinningen-som-haller-koll-pa-barnet/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-11-06 21:49 #1 av: _Fisken

Idén är mycket bra. Den skyddar barnen från att göra illa sig själv. 

När vi åkte kryssning med dottern (3 år) och tre andra lite äldre döttrar satte vi på henne selen o sen ett pensionärskoppel för hund. Perfekt. Ingen risk att hon rusar o ramlar i.  Kunde reglera hur långt hon sprang när vi gick på däck. 

Anmäl
2017-11-06 21:49 #2 av: Uppkatten

Ska barnen sitta fast flera stycken i ett led då eller? Vad händer i så fall om en av knattarna ramlar....?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-11-06 21:53 #3 av: Loris M

#2 Jag antar att det är det som är tanken. Som de vanliga repen som förskolor redan använder och barnen håller i. Men bra fråga, vad händer om en ramlar? Det blir inte roligt för de som är precis bakom/framför heller. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-11-06 21:54 #4 av: Loris M

#1 Det där har jag alltid haft svårt för. Jag tycker att det ser så illa ut. Skrattar

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-11-06 22:12 #5 av: _Fisken

Ja men vi får se bortanför detta. Hade det varit på en vuxen vettig människa så hade det inte sett klokt ut men på små barn så är det fullt legitimt. Jag skulle uppskatta som förälder att förskolepersonal gör så de går säkert o speciellt i trafikerade områden.  Det gäller att prioritera rätt och det är lätt hänt att applicera sina egna känslor på metoden. Det sker ibland när det gäller hundar. "Nämen, man kan väl inte ha hunden i bur över natten? Stackars liten..." när det är helt klart att hunden blir lugnare och tryggare i buren. 

Anmäl
2017-11-07 08:11 #6 av: Uppkatten

#5 Jag tycker inte att det är OK mot barnen. Snubblar ett barn (vilket händer nästan varje utflykt) så kommer det att vara väldigt obehagligt för en rad barn, vilket skapar otrygghet/ledsenhet. Bättre med fler vuxna i förskolan i så fall, och mindre barngrupper.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.