Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Vem är förskolepedofilen?

2017-12-03 14:51 #0 av: Loris M

I en stor undersökning där 435 poliser från 33 deltagit slår man hål i myten att pedofiler är asociala enstöringar. I rapporten som baseras på enkätsvar från poliser, framkommer att nästan 40% av pedofiler lever med en partner och ungefär lika många procent har barn i sin närhet. 62% av dem har ett jobb. Med andra ord kan det vara vem som helst.

"Den som konsumerar barnporr eller begår övergrepp mot barn är i nära hälften av fallen gift och omgiven av barn via familj, släkt eller vänner, enligt en ny rapport. Förövaren förekommer också i alla åldrar, och inom alla yrkesgrupper. Därmed utmanas myten om "förskolepedofilen" – det vill säga antagandet att förövare medvetet söker sig till yrken där barn förekommer, till exempel förskolor.

– De finns i själva verket på alla platser i samhället. En person som har ett sexuellt intresse för barn kan sitta på vilket företag som helst och i vilken befattning som helst, säger Anna Borgström chef på företaget Netclean, som arbetar förebyggande mot barnpornografibrott och står bakom rapporten som bygger på polisers erfarenheter från hela världen."

https://www.svd.se/forskolepedofil-en-myt-kan-vara-vem-som-helst

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-12-03 15:24 #1 av: papa-bear

det finns ju de som jobbat emot övergrepp som varit förövare, så egentligen inget nytt i det här, även brandmän kan vara pyromaner.

Anmäl
2017-12-03 17:51 #2 av: Loris M

#1 Ja, så är det. Det nya här är kan jag tänka mig att det är så många länder som deltar och att det är ungefär på samma sätt. Det finns en seglivad myt att pedofiler är konstiga, ensamma, utstötta o.s.v. men det stämmer inte enligt denna undersökning. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.