Barns rättigheter, delaktighet och demokrati

Missbrukarnas barn

2018-02-05 22:22 #0 av: Loris M

En artikel om att blivande förskollärare och lärare inte tycker att de har tillräckliga kunskaper om barns utsatthet vid föräldrarnas missbruk, efter sin utbildning. Vad är era upplevelser ni som läser eller har läst till förskollärare/lärare?

"Kommer mamma vara full när jag kommer hem från skolan? Blir det bråk i natt igen? Kommer pappa ihåg att jag ska ha med matsäck i morgon? Många barn bär på mycket mer än sin ryggsäck när de kliver in genom dörren till förskola eller skola. Att leva med en vuxen som dricker för mycket är oftast en väl dold hemlighet, men något som kan få stora konsekvenser för barnets mående, sociala relationer och inlärning.

Alla förskollärare och lärare inom grundskolan kommer att möta dessa barn. Tyvärr upplever blivande förskollärare och lärare att det finns stora brister i sin yrkesutbildning. Det visar två undersökningar som CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) har gjort, på uppdrag av IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis.

Våren 2017 frågade vi blivande förskollärare vad de får för utbildning i frågor kring barn som växer upp i familjer där det finns missbruksproblem.

Majoriteten svarar att de inte är förberedda på att hantera denna problematiken."

2018-02-05 22:38 #1 av: vallhund

Du får jättegärna lägga in inlägget på

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

2018-02-05 22:47 #2 av: Loris M

Jag gör det direkt! Tummen uppBlomma

2018-02-05 22:55 #3 av: vallhund

Tack!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.