Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Övrigt

Jesper Juul har gått ur tiden

2019-07-26 15:34 #0 av: Loris M

Danske familjeterapeuten och föreläsaren Jesper Juul avled igår efter en längre tids sjukdom. Han blev bara 71 år. Ledsen

Jag tror att de flesta som jobbar i förskola känner till honom och speciellt till hans bok "Ditt kompetenta barn" som när den publicerades på 1990-talet fick stort genomslag och uppmärksamhet. Hans sätt att prata om barn och den respekt för barn som genomsyrar hans texter är rätt så unik, tycker jag. När jag läste till förskollärare i slutet av 90-talet uppskattade jag hans böcker något otroligt mycket kanske för att hans sätt att tänka om barn var så annorlunda och före sin tid. 

Men även som förälder fick jag många aha-upplevelser när jag läste hans böcker, bl.a.  "Här är jag! Vem är du? "och "Nu ska vi äta..". Trist verkligen, för han gick bort alldeles för tidigt. 

https://www.expressen.se/kvallsposten/jesper-juul-har-avlidit-efter-en-tids-sjukdom/

https://www.svt.se/kultur/familjeterapeuten-jesper-juul-dod

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-07-26 17:43 #1 av: MonicaLagerquist

💔

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-07-26 21:12 #2 av: Magi-cat

Oh, så tråkigt Gråter
Han var verkligen före sin tid och har genom sina böcker betytt mycket för många, alltid med barnens bästa för ögonen.

Med tacksamhet, vila i frid. Blomma

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.