Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Arbetslaget Arbetsmiljö Barns rättigheter, delaktighet och demokrati Bedömning och dokumentation Forskning Fritidshem Föräldrasamverkan Genus Hållbar utveckling IKT och digitalt lärande Info från admin Kvalitets- och utvecklingsarbete Ledning och organisation Lekar/undersökningar Lek och lärande Litteratur Matematik Naturvetenskap och teknik OT - Diverse Pedagogiska dilemman och svåra samtal Pedagogiska inriktningar Pedagogiska miljöer Samhällsdebatt Skapande och estetiska uttrycksformer Skola och förskoleklass Specialpedagogik Språk och flerspråkighet Styrdokument Tematiskt arbetssätt och projekt Tips och inspiration Traditioner och firande Undervisning i förskolan Utbildning och studier Utomhuspedagogik Värdegrundsfrågor Yrkesprofession Övrigt
Styrdokument

Ändringar i förskolans läroplan träder i kraft

2019-07-01 15:52 #0 av: Loris M

Förskolans läroplan reviderades förra året och förändringar börjar gälla fr.o.m.  idag. Det är en helt del ändringar som gjorts och både struktur, innehåll och språk har ändrats. Exempelvis har begreppen utbildning och undervisning förts in, samt begreppet omsorg. Det sista för att betona ännu starkare att omsorg, utveckling och lärande utgör en helhet i förskolan och ska inte separeras från varandra.

Digital kompetens har skrivits in samt hållbar utveckling. Barn som är döva, har hörselnedsättning eller av andra skäl i behov av teckenspråk ska ha rätt till det i förskolan. Barn som tillhör de nationella minoriteter ska ha rätt till sitt språk, kultur och att utveckla sin kulturella identitet. Något annat som är nytt är "rätten till kroppslig och personlig integritet" som nu skrivits in i läroplanen. 

Här kan du läsa om alla förändringar, ladda ner den nya läroplanen, ta del av stödmaterial m.m.

https://www.skolverket.se/undervisning/forskolan/laroplan-for-forskolan

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2019-07-01 15:54 #1 av: Loris M

Ni som jobbar i förskolan, hur arbetar ni med det nya innehållet? Har de nya formuleringar påverkat er verksamhet och i så fall hur?

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.